Àrea Clients
CAT ESP
dijous 25, maig 2023

Participem i recolzem la nova Càtedra Hipòlit Nadal i Mallol de Revistes en Català

Iglésies Associats participa a les activitats de la nova Càtedra Hipòlit Nadal i Mallol de Revistes en Català, creada per la Universitat de Girona (UdG) i l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) amb l’objectiu d’estudiar i difondre el passat i present de les revistes en català. La càtedra rep el nom del periodista i polític empordanès que, després de negar-se a fer el servei militar l’any 1912, es va exiliar a Amèrica. El 1916, a Buenos Aires va crear i dirigir la revista ‘Ressorgiment’, que es va convertir en un mitjà de referència dels catalans exiliats i emigrats al continent. La nova càtedra, com explica la UdG, vol ser “un referent i catalitzador de la recerca en l’àmbit de la comunicació, fent especial atenció en el sector de les revistes i de les publicacions digitals”. La dirigeix el doctor Lluís Costa.

La catedral Hipòlit Nadal i Mallol neix amb l’objectiu d’estudiar les revistes en català, tant físiques com digitals, difondre’n el passat i present, i projectar el seu futur en funció de les noves realitats tecnològiques. A més, també vol contribuir a difondre el coneixement històric del periodisme català i ser una eina per treballar noves estratègies comunicatives.

1a Jornada de Periodisme i Exili

El dia 2 de juny la Càtedra Hipòlit Nadal i Mallol de Revistes en Català convoca la 1a Jornada de Periodisme i Exili, amb la voluntat de recuperar la memòria individual i col·lectiva de la professió periodística, que ha patit, al llarg dels temps, diversos episodis provocats per la repressió dels governs que han volgut silenciar la lliure expressió d’informacions i opinions. L’exili, voluntari o forçós, representa un cruel desarrelament d’un sector fonamental en qualsevol societat, com és el periodístic.
Per la seva pròpia naturalesa, l’exili constitueix un univers encara no prou explorat, però l’estudi i el reconeixement del qual són fonamentals per entendre les claus del desenvolupament històric, en el nostre cas, de Catalunya. Certament, la Guerra Civil (1936-1939) i el posterior règim franquista representà un veritable drama per a la professió periodística catalana, que entre la mort i l’exili perdé més del 80 per cent dels seus professionals.

Enllaç al programa

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn
Consulta tota l'actualitat
dt. 26/03/2024

Creació de marca, VIRA – orientació i formació

dt. 06/02/2024

Tendències en disseny gràfic i comunicació 2024

dl. 11/12/2023

Peach Fuzz 13-1023: el color de l’any 2024

dc. 04/10/2023

Dia internacional del Pòdcast 2023

Pl. Josep Pla, 11 4t · 17001 Girona 972 410 462 iglesies@iglesies.com · Avís legal · Política de cookies · Política de privacitat