Àrea Clients
CAT ESP
divendres 29, octubre 2021

Exposició Ara i Abans. Cent anys amb l’habitatge

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona compleix cent anys de la seva creació, per aquest motiu s’ha presentat l’exposició “Ara i abans. Cent anys amb l’habitatge”.

L’exposició recull en un seguit de plafons imatges dels guanyadors del concurs d’edificis que va organitzar la Cambra entre els anys 1929 i 1936, i entre 1943 i 1948. Cal recordar que una de les funcions assignades a les cambres en el decret de creació era el d’organitzar, promoure i fomentar estudis, ensenyances i concursos relacionats amb la construcció. En aquest sentit la Cambra de la Propietat de Girona va començar a organitzar el concurs d’edificis el 1929 amb voluntat d’atorgar-los anualment. El concurs d’edificis de la Cambra va tenir dues etapes absolutament diferenciades, amb la Guerra Civil i les seves conseqüències entre mig.

Ja fos com a integrants del jurat o com a autors de les obres presentades, hi van participar els més importants arquitectes actius en aquells moments en el territori de la Cambra de Girona, amb noms com Manuel Almeda, Emili Blanch, Isidre Bosch Bataller, Josep Danés Torra, Josep Esteve, Ricard Giralt Casadesús, Joaquim Maggioni, Pelai Martínez, Rafael Masó, Joaquim M. Masramon, Josep Riera i Reguer o Martí Sureda i Vila, entre altres, que s’inscriuen en el noucentisme, el racionalisme i l’arquitectura tradicional.

L’exposició inclou també un conjunt de vitrines amb documentació històrica dels anys del centenari, com ara llibres d’actes de la Junta, exemplars de premsa històrica, postals, cartes, les composicions de les juntes, fotografies històriques, plànols, butlletins, memòries, mòneda de l’època…

El disseny de l’exposició ha anat a càrrec de l’estudi Iglésies Associats, el curador ha estat l’historiador i periodista Xavier Martí Ylla, i les fotografies actuals de Rafel Bosch.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn
Consulta tota l'actualitat
dc. 07/06/2023

Disseny i realització de Memòries corporatives i institucionals

dc. 07/06/2023

Homenatge a Esperança Martí. Fundació Puigvert

dc. 07/06/2023

2a Jornada Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual

dj. 25/05/2023

Participem i recolzem la nova Càtedra Hipòlit Nadal i Mallol de Revistes en Català

Pl. Josep Pla, 11 4t · 17001 Girona 972 410 462 iglesies@iglesies.com · Avís legal · Política de cookies