Àrea Clients
CAT ESP
dilluns 11, gener 2021

Disseny del magazine del Museu d’Arqueologia de Catalunya MAC

Compartim aquest article a l’Arqueoblog del Museu d’Arqueologia de Catalunya sobre el disseny i conceptualització del magazine de les exposicions del MAC.

“En aquests temps, la lectura en les exposicions temporals no acaba d’encaixar amb les expectatives dels visitants, que troben relats sovint massa centrats en la mecànica dels continguts i poc en la construcció d’un veritable discurs entès com a narració literària. El Museu d’Arqueologia de Catalunya, en col·laboració amb el Gabinet Tècnic del Departament de Cultura, ha creat una nova proposta editorial que promou la lectura dels textos de les exposicions temporals, renovats amb un esperit més crític, allunyat dels tradicionals fulls de sala i sota els paràmetres de llegibilitat, mirada estètica i qualitat. És així que l’any 2019 neix el Magazine 01. Arqueologia a l’exili, un projecte editorial integrat en la creació expositiva com a part d’un sistema imbricat d’adaptació funcional dels continguts en formes, formats i contextos diversificats. Un any més tard i ja gairebé exhaurida l’edició –únicament resten setanta-cinc unitats dels cinc-cents exemplars editats–, encetem el projecte del segon número.

El Magazine 02. Art primer. Artistes de la Prehistòria pot semblar, d’entrada, poc més que un suplement dominical –i ja voldríem molts museus disposar d’un suplement dominical estable cada cap de setmana!–, amb grans fotografies, textos destacats i un generós cos de lletra; però aquesta publicació és molt més que una revista per passar l’estona. És una publicació excel·lent, ben treballada, entretinguda i recomanada per a tot tipus de lectors apassionats per l’arqueologia, el patrimoni i la cultura.” seguir llegint

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn
Consulta tota l'actualitat
dc. 07/06/2023

Disseny i realització de Memòries corporatives i institucionals

dc. 07/06/2023

Homenatge a Esperança Martí. Fundació Puigvert

dc. 07/06/2023

2a Jornada Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual

dj. 25/05/2023

Participem i recolzem la nova Càtedra Hipòlit Nadal i Mallol de Revistes en Català

Pl. Josep Pla, 11 4t · 17001 Girona 972 410 462 iglesies@iglesies.com · Avís legal · Política de cookies